Представяне на Nicky Reset на Arai RX-7V

Arai с гордост представя новата графика Nicky Reset на Arai RX-7V. Този зашеметяващ дизайн е много специалната графика, носена от самия пилот Ники Хейдън по време на тестването на MotoGP, превръщайки се в емблематичен дизайн след тези изяви. От тогава той е искан от феновете.

Сега тази страхотна графика ще бъде достъпна за всеки.

RX-7V отдавна е известна като една от най-модерните и най-качествени каски, налични навсякъде по света. Той представлява кулминацията на огромния опит на Arai в дизайна на каски и непоколебимия фокус върху защитата на водача. И с функции като гениалния VAS щитов механизъм, драстично подобрен въздушен поток и вентилация, както и устойчива на миризми подложка, RX-7V със сигурност е спечелил своето място като водещ модел на Arai.

 

 

Изявление от семейство Хейдън:

 

Известно време след смъртта на Ники Хейдън, семейството се събрахме и дадохме съгласието си, че искаме да запазим паметта и наследството му живи, за да почитаме всичко, което е постигнал и всички животи, до които се е докоснал за толкова кратък период от време.

Едно от най-известните неща, които смятахме, че може да се свърже незабавно с Ники, бяха копията на каската му. През годините той имаше десетки дизайни, които феновете по целия свят избраха да носят по време на каране в знак на лоялност и уважение към него.

За тези фенове избрахме да работим с Arai, за да продължим да произвеждаме реплики на Ники. Ако не бяха те и тяхната продължителна лоялност и желание за нови графики, нямаше да продължим. Но феновете продължават да искат копия на Ники, така че ние се чувстваме задължени да ги предоставим.

След смъртта му ние произвеждахме копия, които той носеше в разгара на състезанията и дори върнахме един от любимите дизайни – Nicky Laguna. Сега се оказваме в търсене на друга графика, която Ники е бил с нея на състезание, но никога не е била предлагана.

Reset беше специален еднократен дизайн, който Ники носеше по време на извънсезонните тестове на MotoGP, символизирайки завръщането му на познато каране и визуализирайки необходимостта си да се нулира за това предизвикателство.

По това време се говореше за превръщането на Reset в реплика, но по една или друга причина това просто никога не се случи.

Сега, когато търсенето на нов дизайн започна да се изгражда, ние работихме с Arai, за да прегледаме отзивите на феновете и открихме доста за дизайна Reset. След това, като се има предвид настоящата световна ситуация, ние си помислихме, че идеята за нулиране е идеалният момент.

Затова семейство Хейдън и Arai отново ще почетат паметта на Ники и ще запазят наследството му живо с тази последна реплика на Nicky Reset.

Искаме да благодарим на всички фенове, които поискаха този дизайн и го носят гордо, запазвайки жива паметта на Ники.

 

 

Каската Nicky Reset RX-7V ще бъде достъпна през октомври 2021 г.