Дългоочакваната нова серия на Arai пристигна благополучно в шоурума ни, като вече е и в онлайн магазина ни тук. Какво крие като характеристики и иновации, какви стандарти е покрила и с какви графики разполагаме можете да прочетете всичко това на долните редове.

 

Характеристики и иновации

Ако сте запознати с марката Arai, то със сигурност ще знаете, че те обичат нововъведенията, за да осигурят максимална защита и комфорт. С Quantic не правят изключение.

На първо място трябва да се спомене цялостната вентилационна система, която има цели 12 въздуховода (6 входящи и 6 изхоящи). По този начин Arai осигуряват максимално ефективно горещият въздух да се извлича от вътрешността на каската, като осигури на водача нужният му комфорт при каране (особено при по-дълги разстояния).

 

Някои от най-интересните иновации от гледна точка на вентилационната система са:

Логото на Arai е превърнат във въздуховод! И изглежда това е крайъгълния камък на цялостната система на Quantic, тъй като захранва два централни 10мм входящи въздуховода (или иначе казано 1/3 от въздуха минава от тук). Инженерите на каската са се погрижили отворът да може да се отваря/затваря лесно, независимо с какви ръкавици за мотор сте.

 

 

Другото нововъведение при Arai Quantic е вентилационния отвор за брадичката, който е с 3 позиции  и позволява по-голям обем на входящия въздух. Освен това притежава и филтър, който може да се сменя, а самият механизъм на отваряне/затваряне е по-дебел, правейки го по-лесен за използване с ръкавици.

Предвидено е да се монтира и свързва лесно комуникационна система от външната страна на корпуса - и без никакъв компромис със защитата, предлагана от вътрешната облицовка EPS.

 

ECE R22-06

След близо 20 години, Икономическата комисия на Европа (Economic Commission of Europe – ECE), направиха крачка напред и актуализираха стандарта си за мотоциклетни каски, представяйки ECE R22-06. Този нов регламент, обаче няма да е със задължителен характер до януари 2024г., когато официално ще влезе в сила за всички новопроизведени каски.

Arai обаче въобще не се трогна от далечната 2024г. дори напротив – японският производител успя да премине през новия и по-строг стандарт ECE R22-06 с новата си серия Quantic още тази година. Те винаги са заявявали, че световните стандарти като гореспоменатия или DOT (американския еквивалент), са само основата, която полагат. Вътрешните тестове, през които всяка една каска преминава, са много по-трудни и тежки.

 

Графики и тестово каране

Графиките на каските Quantic, които са налични в шоурума и съответно в онлайн магазина на Motopoint са:

  • Сива/ Face Grey (matt);
  • Синя/ Face Blue;
  • Червена/ Face Red;
  • Електриково жълта/ Face Fluor Yellow.

Освен различните графики в шоурума ни ще намерите и тестови каски Quantic, които можете да ползвате чрез услугата на Arai - Ride Before You Buy. Това означава, че в реални условия можете да карате с каската, за да бъдете сигурни в избора си.

За Quantic, също важат всички след продажбени услуги, които Motopoint/Arai предлага:

  • Безплатно почистване и озониране на каската;
  • Безплатно сервизно обслужване;
  • Възможност за покупка на изплащане.