Производителят на моторно масло разширява ангажимента си към Гран При по мотоциклетизъм

 

LIQUI MOLY са били част от Световното първенство по мотоциклетизъм MotoGP в продължение на осем години. Сега те допълнително разширяват ангажимента си. Производителят на масло и добавки ще бъде основен спонсор на състезанието в родината си, което ще бъде наречено LIQUI MOLY Гран При на Германия. „Това увеличава видимостта на нашата марка по целия свят“, казва Ернст Прост, управляващ директор на немската компания.

Миналата година LIQUI MOLY се осмели за първи път на тази стъпка и стана главен спонсор на състезанието в Теруел, Испания. „Отговорът и успехът по това време бяха толкова големи, че решихме да продължим да бъдем спонсори в състезанието през следващите години“, усмихва се Ернст Прост. "Това, разбира се, е перфектно на нашия вътрешен пазар в Германия." До 2023 г. състезанията MotoGP на пистата Sachsenring ще носят името на LIQUI MOLY.

„LIQUI MOLY има добра репутация при рекламните площадки“, обяснява Пау Сераканта, маркетинг директора на MotoGP Dorna Sports. "Радвам се, че компанията отново засилва ангажимента си към MotoGP."

През 2013 г. производителят на масло привлече вниманието към себе си за първи път като спонсор на отбор в Moto2. Това беше последвано от обширна реклама по състезателните писти и много специален договор: LIQUI MOLY вече пет години е ексклузивен доставчик на масло за всички отбори от състезателните серии Moto2 и Moto3. „Това е възможно само ако предлагате абсолютно най-високо качество“, посочва Ернст Прост. „Предоставяме на състезателните пилоти това най-високо качество, точно както всеки друг мотоциклетист или шофьор на кола.“

Спонсорството на немското състезание е в допълнение към другите ангажименти в MotoGP. „MotoGP е уникална платформа за влизане в контакт с любителите на автомобилния спорт по целия свят“, казва Ернст Прост. „Вече очаквам с нетърпение 20 юни, когато за първи път ще кажем: Добре дошли в LIQUI MOLY Гран При на Германия!“

За компанията:

 

“LIQUI MOLY“ е немска марка №1 на пазара, специализирана в моторни масла и добавки с повече от 4000 продукта. Политиката ѝ е изцяло насочена към клиента и продуктите им са постоянно подобрявани, съобразени с пазарните тенденции. В резултат на това покриват изискванията на всички водачи на мотори със своите моторни масла, смазочни материали и добавки, перфектно пригодени към нуждите на моториста. Компанията е създадена преди повече от 60 години и е вече наложена в над 110 държави, печелейки званието „Най-добра марка“ в най-популярните немски автомобилни списания няколко години подред.