Седмицата на Benelli

 

Седмицата на Бенели 2021 приключи с големи тържества по случай 110-годишнината на компанията от Пезаро. Събитието, което от години се превърна в задължително за много фенове на марката, за седем дни видя участието на хиляди мотоциклетисти от цял ​​свят. Едно голямо „семейство“, което искаше да се събере отново в Пезаро, особено през последния ден, когато в прекрасното място на Вила Каприле в Пезаро се проведоха тържествата за 110-годишнината от рождението на производителя на мотоциклети.

Паоло Маркинели, президент на Историческия регистър на Бенели, откри церемонията, която проследи етапите на легендарната история на компанията на Леончино. След това, думата взе изпълнителният директор на Benelli QJ Ян Хаймей: „Наистина се гордеем, че празнуваме това необикновено събитие заедно с всички фенове и тези, които са направили историята на тази марка – каза тя. – Това е уникално наследство: Бенели е създаден в Пезаро през 1911 г. и тук корените му все още се крият. Бих искала да благодаря на всички служители на Benelli, на партньорите и на всички фенове.“

След това изпълнителният директор на Benelli QJ удостои с награда Община Пезаро, регион Марке, семейство Бенели и потомците на шестимата братя Бенели, които през 1911 г. основават компанията, Историческия регистър и мотоклуба Бенели със съответните им президенти Паоло Маркинели и Паоло Фонтана.

Накрая на празненствата беше представено едно страхотно шоу с мотоциклет 350cc Гран При на моториста Ренцо Пазолини, който оглуши Вила Каприле със звука на двигателя си. Всички участници имаха възможността да видят на пътя 3 мотоциклета от Гран При от 60-те години на миналия век: мотоциклет Benelli 350 на Ренцо Пазолини, каран от 3-кратния световен шампион Еуженио Лазарини; 350 и 500 мотора на Ярно Сааринен, първият, каран от колекционера Лучано Батисти, а вторият от инженер Ивано Балестриери. Вълнуващ и наистина уникален момент за събитие, което всяка година привлича хиляди фенове в Пезаро, за да отпразнува Бенели и да сподели голямата и уникална страст към две колела.

 

Мотори Benelli в България

 

Разширявайки пазарите на които оперира, Бенели стъпва на българска земя през 2019г. В шоурумът ни на бул. проф. Цветан Лазаров №92 са изложени съвременните модели на италианската компания, част от които се наблюдават и във видеото за седмицата на Benelli.

Моделите, които можете да видите (както в шоурума, така и онлайн) са:

Модел мотоциклет:

Двигател:

Цвят:

За категория:

Tornado Naked 125 T

125 куб.см3

Бял, зелен и червен

А1

BN251

250 куб.см3

Бял и зелен

А2

302S

300 куб.см3

Бял

А2

502C

500 куб.см3

Син и черен

А2

TRK 502X

499,6 куб.см3

Бяло-червено

А2

Leoncino

499,6 куб.см3

Червен и сив

А2

Leoncino Trail

499,6 куб.см3

Сив

А2

752S

754 куб.см3

Черен

А