Каска Arai Quantic Face grey

за Шосейно каране, Градско каране Нов

Моделът Quantic на мото каските Arai успешно надгражда философията на японският производител, а именно – създаден, за да предпазва.

Каската за мотор е изработена изцяло на ръка, като гладката и кръгла форма е ключов подпис на Арай. Новият Quantic се плъзга във въздуха безшумно и ефективно, увивайки своя притежател в пашкул от лукс. Графиката Face grey е съчетание от по-тъмни цветове, правейки каската подходяща за всеки тип мотор - чопър, пистов, крузър.

Доставка ДО 3 РАБОТНИ ДНИ, НАЛИЧНО В МАГАЗИН
Промоция от 1333,20 лв Редовна цена 1515,00 лв
купи на изплащане
6 x 242.04 лв.

Японският концерн за мотоциклетни каски прави моделът Quantic първата в света каска, която преминава успешно най-новият стандарт за защита ECE 22-06. Quantic е решението на Arai в сегмента на спортно-туристическите каски.

От Арай заявиха, че преминаването на този стандарт е само минимума, а самите вътрешни тестове, на които е била подложена преди да бъде пусната на пазара са били по-строги.

Arai Quantic е пуснат на пазара през 2021г., и единственият нов модел на марката за тази година, като веднага получи високи отзиви.

За бързо и лесно поставяне и сваляне, Quantic разполага с 5 мм по-широк отвор около основата, VAS MAX визьорът се предлага с плака против изпотявяне Pinlock, включена в комплекта. Престижният интериор е свалящ се и разполага с лицева контурна система (FCS). Системата за аварийно освобождаване (ERS) също е включена в модела. В Arai Quantic е предвидено място за монтаж на интерком система.

При тази каска за мотор са отделили специално внимание на вентилацията и охлаждането на каската. За целта са направили система от 6 входящи и толкова изходящи въздуховода. Самото лого, което е на лицевата страна също е направен на въздуховод.           

Освен богатата гама визьори за модела се предлага и фотохроматична плака против изпотяване Pinlock, която променя затъмнението си спрямо слънчевата светлина.

Сертификат ECE R22-06
Най-новата международна сертификация за каски, влизаща в сила от 01/01/2024 г.
Вентилация Quantic
Вентилация Quantic
Цялостната и контролируема вентилация се основава на 13 вентилационни входа/изхода : 7 всмукателни, 6 изпускателни. Логото 3D Arai подава охлаждащ въздух в две централни всмукателни точки и работи добре при ниска скорост, заедно с двойни горни всмукателни канали, взаимствани от F1, двойни отвори тна веждите на визьора и 2-позиционен филтриран отвор на брадичката. Горещият въздух се извлича ефективно чрез трипътен заден изпускателен отвор / спойлер, двойни странични изпускателни тръби (с ямки от пяна за намаляване на шума) и изпускателни отвори за врата.
Система с променлива ос (VAS)
Система с променлива ос (VAS)

С VAS позицията за монтиране на визьора е понижена, като се получават средно увелчение с 24 мм в двете области около слепоочията, в преследване на идеалната по-гладка форма, която увеличава способността за контрол върху енергията при удар.

Горна вентилация Quantic
Горна вентилация Quantic
 • Двойни отвори за всмукване в горната част на каската.
 • Използван в каските за F1 на Arai, въздушните канали поддържат въздушния поток от предишния дизайн с компактна, лека и ненатрапчива форма, която допълва кръглата и гладка обвивка. Отваря се / затваря чрез плъзгане, за да се предотврати проникването на вода.
 • Система за въздушен поток - Free Flow System (FFS)
  Система за въздушен поток - Free Flow System (FFS)

  Създава въздушен поток под каската, който намалява шума и турбуленцията на вятъра, като същевременно увеличава изходящият поток.

  Горна централна вентилация ARAI
  Горна централна вентилация ARAI
  Веднага забележим, новият канал с лого на 3D Arai (направен възможно най -тънък, само 3,5 мм) захранва два централни 10 мм входящи порта. Тази вентилация работи много добре при ниска скорост и с изправено положение за каране; само при 50 км/ч той насочва допълнителни 40% въздушен поток, при 120 км/ч 7%. Може също да се отваря или затваря лесно с летни или зимни ръкавици, чрез лост за къс ход, поставен отгоре; ако ездачът не вижда лоста и логото е на нормалното си място, каналът е отворен. Каналът с лого на Arai е проектиран да се откъсне в случай на удар.
  Вентилация брадичка Quantic
  Вентилация брадичка Quantic
  • Изцяло нова 3-степенна (отворен, по средата и затворен) плъзгаща се вентилация за брадичка с въздушен канал, който вкарва по-голям обем въздух. Задействащият механизъм е по-голям и лесен за използване с ръкавици.
  Заден спойлер вентилация
  Заден спойлер вентилация
  • Еднокомпонентният заден спойлер/капак на вентилация, управляван от 3-посочен превключвател, е вдъхновен от DF-X2 на RX-7V Racing, но преработен за спорт/турър, тестван до 300 км/ч на пистата Suzuka. Той седи малко по-напред върху корубата и се захранва от 3 порта в нея. Като част от цялостната вентилационна система на Quantic, той ефективно изтегля въздух, но също така изглажда въздушния поток над (и отстрани) на шлема, подобрявайки стабилността и намалявайки отклоненията, особено при изпреварване при скорост на магистралата. Резултатът е много по -малка умора на ездача. Произведен възможно най -тънък и лек, той е проектиран да се смаже или да се откъсне при инцидент, поради което няма влияние върху защитните характеристики.
  Вeнтилация визьор
  Вeнтилация визьор

  Свежият въздух може да влезе директно в областта на челото, без да се нарушава здравината на каската.

  Странични вентилационни отвори
  Странични вентилационни отвори
  • Създават ниско налягане зад задния вентилационен отвор за по -добро изсмукване на горещ въздух. Интегрирани в корпуса за по -добра аеродинамика, намаляване на шума от вятъра и предотвратяване на буферирането при скорост. Малък слой от пяна помага за абсорбиране и намаляване на прекомерния шум, без да намалява производителността на вентилацията.
  Задна изпускателна система за въздух
  Задна изпускателна система за въздух

  За подобряване на извличането на горещ въздух от вътрешността. Увеличава вентилационния ефект в долната част на каската.

  Визьор VAS MAX
  Визьор VAS MAX

  VAS MAX Vision е визьор с по-голям просвет, по-добра видимост през всички сезони. Снабден е стандартно с плака против изпотяване, която се инсталира според нуждите.

  Нова система за затваряне на визьора
  Нова система за затваряне на визьора

  Взаимствана от нашите шлемове за  Formula 1, изцяло модифициран 3D движещ се механизъм за закопчаване, работи безпроблемно с интуитивна точност , движение с един пръст - дори и с ръкавици.

  Плака против запотяване на визьора Pinlock
  Плака против запотяване на визьора Pinlock

  Ефективно предотвратява замъгляване на визьора, дори при екстремни условия. Може да се почиства и сменя лесно.

  Интериор

  Всички части на вътрешният интериор, могат лесно да бъдат свалени и почистени, с  хладка вода и мек сапун. Постигайки още по-голяма способност за създаване на перфектна форма и удобство, подложките на бузите разполагат с 5 мм отлепващ слой за допълнителна модификация, ако е необходимо.

  Предвидено място за монтаж на интерком
  Предвидено място за монтаж на интерком

  Във вътрешната част е предвидено място за монтаж на говорители за разговорни системи. Без това да нарушава комфорта по никъкав начин.

  Система за прилепване към лицето-Facial Contour System (FCS)
  Система за прилепване към лицето-Facial Contour System (FCS)

  За да ви предложи още по-добра плътност и подобри комфорта на долната челюст, системата за лицев контур (FCS) работи с  опора в бузата, която компресира и отскача, осигурявайки необходимата опора без прекомерен натиск.

  Възможност зa персонализиране на подложките на темето - 5mm ’’Peel Away’’ Temple pad
  Възможност зa персонализиране на подложките на темето - 5mm ’’Peel Away’’ Temple pad

  Подложките на темето на Arai, дават възможност за 5 мм повече вътрешна ширина, ако е необходимо.

  Система за аварийно освобождаване-Emergency Release System (ERS)
  Система за аварийно освобождаване-Emergency Release System (ERS)

  Позволява по-лесен достъп при инцидент. Чрез издърпване на вградените в подложките оранжеви ленти, подложките на бузите се плъзгат за по-лесно отстраняването на каската. Значително намаляване на риска от допълнителни наранявания.

  Дъхоотражател - Breath guard
  Дъхоотражател - Breath guard

  Работи в съчетание с отвора за брадичката, за да насочва по-добре чистия въздух към вътрешната повърхност на визьора, като в същото време насочва издишаният въздух надолу. Предотвратява замъгляването на визьора.

  Допълнителна защита на брадичката
  Допълнителна защита на брадичката

  Прикрепена към брадичката на шлема, новата защита блокира навлизането на въздуха под каската, за да подобри функцията на изпускателната система на FFS. Подобреният въздушен поток намалява шума още повече.

  Пет степенна инспекция преди пускане на пазара
  Пет степенна инспекция преди пускане на пазара

  Всеки шлем Arai преминава през пет отделни отдела за контрол на качеството: след направата на корубата, след боядисване и графично завършване, след сглобяване и две инспекции в процеса на направа.

  Ръчна изработка
  Ръчна изработка

  Всяка каска Arai e ръчно изработена, всяка каска преминава през 27 стъпки и за да се завърши и отнеме около 18 човекочаса труд. Разработката на нов модел и коруба,отнема на нашите експерти около пет години.

  Комфорт
  Комфорт

  Комфортът на Arai се оформя от най-добрите материали за интериор и изключителната вентилационна система. И благодарение на перфектното разпределение на баланса и теглото на шлема, едва ли забелязвате, че носите Arai.

  Тест за проникване
  Тест за проникване

  Всички каски Arai, са подложени на допълнителни тестове за здравина и проникване, дори и когато това не се изисква от регулаторните органи.

  Закопчаване - Double-D
  Закопчаване - Double-D

  Double-D закопчаване. Плоските и D-образни пръстени прилепват гладко към брадичката. Без движещи се части, без проблеми с корозията и просто издърпване на езичето е достатъчно, за да се разхлаби закопчаването.

  Здрава външна коруба, мек абсорбиращ вътрешен слой
  Здрава външна коруба, мек абсорбиращ вътрешен слой

  Arai използва много силна външна обвивка, за да разпространява силата при удар и мека вътрешна обвивка, за да абсорбира останалата енергия. Вътрешната обвивка EPS с много плътност е направена по уникална технология за комбиниране на три до пет плътности в различни области като един компонент.

   

    XXS XS S M L XL XXL XXXL
  Размер на главата (см) 51-52 53-54 55-56 57-58 59-60 61-62 63-64 65-67

   

  Как да определя моя размер?

  Внимателно измерете обиколката на главата, над ушите. Изберете правилния размер, според измереното и таблицата. Не отгатвайте своя размер, защото каските трябва да пасват точно, за най-голяма сигурност.

  Безплатна доставка на всички поръчки на територията на Република Българиядо 30/09/2020, независимо от стойността и големината на поръчката.

  Motopoint.bg разчита на надеждни партньори за извършване на доставките, в лицето на куриерските компании Speedy и ЕКОНТ. Можете да изберете доставка до удобен за вас адрес или до офис на куриерската фирма.

  Цените на продуктите в Motopoint.bg не включват стойността на куриерската услуга.

  Куриерската фирма ще ви изпрати СМС съобщение или имейл с детайли за доставката на пратката или нейното получаване от местния офис.

  При поръчка на специфичен артикул, който не е наличен в склад на Мотопойнт , доставката е в рамките на 7-10 работни дни, при наличност на същата в склад в Европа. След изпращане на вашата поръчка, наш консултант ще се свърже с вас за уточняване на детайлите ако е необходимо.

  Ако имате въпроси, свържете се с нас на:

  Тел: +359 892 922 922
  Е-mail: eshop@motopoint.bg     

  Напишете вашето мнение
  Вие оценявате:Каска Arai Quantic Face grey
  Вашият рейтинг

  Свързани продукти