Филтри
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-9 от 226

на страница
Настрой низходяща посока
 1. Мото боти RST Sabre Moto Shoe Mens CE Waterproof черни 103240 Мото боти RST Sabre Moto Shoe Mens CE Waterproof черни 103240 Нов

  Мото боти RST Sabre Moto Shoe Mens CE Waterproof черни

  от 274,00 лв
 2. Мото панталон RST S-1 CE Mens Textile Jean черен103147 Мото панталон RST S-1 CE Mens Textile Jean черен103147 Нов

  Мото панталон RST S-1 CE Mens Textile Jean черен

  от 255,00 лв
 3. Мото панталон RST Pro Series Ventilator XT CE черен 103107 Мото панталон RST Pro Series Ventilator XT CE черен 103107 Нов

  Мото панталон RST Pro Series Ventilator XT CE черен

  от 352,00 лв
 4. Дамско мото яке RST S-1 CE Ladies текстил черен 3056 Дамско мото яке RST S-1 CE Ladies текстил черен 3056 Нов
 5. Летни мото боти RST SABRE черен бял

  от 255,00 лв
 6. Мото яке MAVERICK EVO CE KHAKI/GREY текстил

  от 548,00 лв
 7. Мото панталони Maverick Evo CE текстил черен 103199 Мото панталони Maverick Evo CE текстил черен 103199 Нов

  Мото панталон Maverick Evo CE текстил черен

  от 450,00 лв
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-9 от 226

на страница
Настрой низходяща посока

Как да избера правилната мото екипировка

В зависимост от мотоциклета или скутера, както и интензивността, с който го ползвате, можете да направите своите изводи какъв тип екипировка да ползвате. Освен висококачествената защита, която е съществена част от такъв тип облекло, е нужно да се вземат предвид и няколко други фактора. Размерът и дължината са ключови, понеже самата тя предполага максимална плътност по тялото затова колкото повече ви е точна, толкова по-добре.

Други основни фактори могат да бъдат добрата вентилация, светлоотразяващите елементи, водоустойчивостта и голямата бройка джобове.

Не на последно място е важно да се прецени в какъв период от годината ще се кара - само лятото или и през зимата. По този начин ще прецените какъв тип мото екипировка да ползвате - за цялата година или само за пролетно-летния сезон.

 

Как се поддържа мото екипировка

Зимата, след като сезонът е приключил, обикновено окачваме якето, панталоните и ръкавиците и забравяме за тях до началото на следващия сезон. Това далеч не е най-правилната стратегия от гледна точка на поддръжка. В зависимост от това дали е текстил или кожа, продуктите ни за поддръжка на мото екипировката, гарантират облеклото да бъде максимално добре подготвено за сезона.

Кожата е хубаво да се поддържа единствено и само с препарати за естествена кожа. За вътрешните текстилни подплати е възможно да се ползва продукт за почистване на текстил. Ако решите да ги сложите в пералнята, то е от особена необходимост да знаете, че единствено текстилните изделия могат и то при няколко условия. На първо място се махат протекторите, пералнята се настройва на ръчна програма, без центруфуга, до 30 градуса температура, и в никакъв случай да не се ползва омекотител.

 

Защо трябва да купуваме нова сертифицирана мото екипировка

Новата мото екипировка, която се продава в уважаващите себе си магазини е сертифицирана, което ще означава, че отговаря на евродирективата за изискванията за защита на такъв тип облекло.

Новата екипировка гарантира защита, качество и комфорт, докато при продукти, които са втора или трета употреба самите материали може да са загубили свойствата си, както и да имат скрити дефекти, които не се забелязват. Този род дефекти е особено разпространен при каските, като той може да окаже неприятно влияние.