Филтри
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-9 от 213

на страница
Настрой низходяща посока
 1. Яке за мотор RST Pro Series ADVENTURE-X CE Grey/Camo 2409 moto ekipirovka Яке за мотор RST Pro Series ADVENTURE-X CE Grey/Camo 2409 moto ekipirovka Нов

  Яке за мотор RST Pro Series ADVENTURE-X CE Grey/Camo

  от 789,00 лв
 2. Мото боти Eleveit NIRVANA AIRTECH

  от 313,00 лв
 3. Летни мото кецове Eleveit TOWN AIR

  от 274,00 лв
 4. Мото кецове/маратонки Eleveit HYBRID

  от 294,00 лв
 5. Мото кецове Eleveit NIRVANA Waterproof

  от 333,00 лв
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-9 от 213

на страница
Настрой низходяща посока

Как да избера правилната мото екипировка

В зависимост от мотоциклета или скутера, както и интензивността, с който го ползвате, можете да направите своите изводи какъв тип екипировка да ползвате. Освен висококачествената защита, която е съществена част от такъв тип облекло, е нужно да се вземат предвид и няколко други фактора. Размерът и дължината са ключови, понеже самата тя предполага максимална плътност по тялото затова колкото повече ви е точна, толкова по-добре.

Други основни фактори могат да бъдат добрата вентилация, светлоотразяващите елементи, водоустойчивостта и голямата бройка джобове.

Не на последно място е важно да се прецени в какъв период от годината ще се кара - само лятото или и през зимата. По този начин ще прецените какъв тип мото екипировка да ползвате - за цялата година или само за пролетно-летния сезон.

 

Как се поддържа мото екипировка

Зимата, след като сезонът е приключил, обикновено окачваме якето, панталоните и ръкавиците и забравяме за тях до началото на следващия сезон. Това далеч не е най-правилната стратегия от гледна точка на поддръжка. В зависимост от това дали е текстил или кожа, продуктите ни за поддръжка на мото екипировката, гарантират облеклото да бъде максимално добре подготвено за сезона.

Кожата е хубаво да се поддържа единствено и само с препарати за естествена кожа. За вътрешните текстилни подплати е възможно да се ползва продукт за почистване на текстил. Ако решите да ги сложите в пералнята, то е от особена необходимост да знаете, че единствено текстилните изделия могат и то при няколко условия. На първо място се махат протекторите, пералнята се настройва на ръчна програма, без центруфуга, до 30 градуса температура, и в никакъв случай да не се ползва омекотител.

 

Защо трябва да купуваме нова сертифицирана мото екипировка

Новата мото екипировка, която се продава в уважаващите себе си магазини е сертифицирана, което ще означава, че отговаря на евродирективата за изискванията за защита на такъв тип облекло.

Новата екипировка гарантира защита, качество и комфорт, докато при продукти, които са втора или трета употреба самите материали може да са загубили свойствата си, както и да имат скрити дефекти, които не се забелязват. Този род дефекти е особено разпространен при каските, като той може да окаже неприятно влияние.