Филтри

Каталог масла по марки мотор LIQUI MOLY Oil Guide.

Виж като Решетка Списък

Артикули 1-9 от 41

на страница
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-9 от 41

на страница
Настрой низходяща посока

Маслото за мотор играе множество роли в двигателя на мотоциклета, включително смазване, охлаждане, уплътняване, почистване, защита от корозия и намаляване на шума. Изборът на правилното масло за мотоциклети обаче може да бъде предизвикателство, тъй като зависи от множество фактори, включително вашия стил на каране и условията на работа на двигателя.

 

Видовете моторни масла за мотори

 

Минерално масло се извличат от суров петрол. Едно от най-големите предимства е неговата ниска цена в сравнение със синтетичните му аналогове. Проблемът при тях обаче е, че преминават през двигателя по-бавно, което води до повишен разход на гориво, което се отразява и на цялостната работа на двигателя. Освен това тяхната структура не позволява на молекулите да взаимодействат при екстремни работни условия. Ето защо те са идеални за мотоциклети с по-стари двигатели или такива с по-малък обем на двигателя.

Полусинтетичните се представят по-добре при ниски температури и могат да блокират окисляването. Както подсказва името им, те са комбинация от минерални и синтетични масла. Осигуряват по-добра защита от конвенционалните минерални такива и са по-достъпни от напълно синтетичните такива. Полусинтетичните моторни масла за мотоциклети също съдържат силни синтетични добавки, които подобряват тяхната производителност и дори добавят някои нови характеристики към маслото.

Основната разлика между синтетичните и минералните е в тяхната формула - първите преминават през по-сложни модификации в лабораторията. Именно те се използват най-често за по-новите модели мотоциклети. Всеки мотор с по-голям обем на двигателя (по-висок от 200cc) по възможност е хубаво да използва синтетични масла. Те работят много по-добре от минералните и полусинтетичните и предлагат изключително смазване и защита за двигатели, подложени на по-големи натоварвания. Синтетичните масла издържат по-дълго и осигуряват на двигателя по-добра защита.

Защо да се доверите на нас?

Маслата, които продаваме са част от мото серията на LIQUI MOLY - световен производител и ексклузивен доставчик за всички отбори от състезателните серии Moto2 и Moto3. Ние сме техен официален представител за България и гарантираме техния произход. Имаме богата вариация от продукти, като предлагаме за двутактови или четиритактови двуколесни, различни вискозитети и за различни типове мотори. Всичките масла за мотори на LIQUI MOLY са GP approved и произведени в Германия.

Освен в онлайн магазина на Motopoint, можете да видите и пробвате моделите в нашия шоурум на адрес - София, ж.к. Држуба 2, бул. проф. Цветан Лазаров №92.