Съвсем отскоро на мотоциклетния пазар за екипировка в България, присъства и марката FLY Racing. Тя е сред водещите в света за облекло за мотокрос, ендуро, улични, BMX и планински велосипеди. Изобщо FLY Racing е марка за всички, които обичат приключенията, екстремното и високия адреналин.


От тази година FLY Racing е част от портфолиото на Мотопойнт - един от водещите магазини за мото екипировка в страната. Най-новата гама продукти на фирмата ще бъде представена и на Moto Expo 2024.

Продуктите на FLY

FLY Racing предлага широка гама от продукти, включително каски, блузи, панталони, ръкавици, ботуши, очила и защитно оборудване. Всички те имат модерен дизайн, авангардна производствена технология и внимание към детайла. Затова компанията се ангажира да предостави на мотоциклетистите възможно най-добрите продукти, за да бъдат защитени и да постигнат пълния си потенциал.

Фокусът на FLY е върху качеството и стила. Продуктите са проектирани да изглеждат толкова добре, колкото и се представят, със смели графики и привличащи вниманието дизайни, които се открояват на трасето или на улицата.

Мото екипировка за деца

FLY Racing предлага защита за цялото семейство, като се грижи за децата и за младежите на мотоциклет. Марката предлага цели колекции продукти, обхващащи всичко необходимо за младите ездачи. Те могат да се видят и поръчат в магазина на Мотопойнт.

Детската колекция на FLY включва всички важни мотокрос елементи на екипировка. Започваме от детският брич за мотокрос FLY Racing F-16 в цветовете Black/Neon – той осигурява изключителна производителност, издръжливост и комфорт, благодарение на 600D конструкция, съчетана с разтеглива оребрена материя на ключовите зони. Така се поддържа гъвкавост и на младежите се предоставя пълен обхват на движение, по време на каране.

Част от комплекта е и детската блуза за мотокрос FLY Racing F-16 в цветовете Black/Neon и Black/Yellow/Orange. Тя е идеалният вариант за тези, които искат лека фланелка с добро съотношение цена/качество.

Серията F-16, като цяло, е една от най-популярните гами на FLY Racing, поради своята достъпност и пригодност за почти всеки любител на мотокроса.

Време е да обърнем и специално внимание на каските. Детският модел за мотокрос FLY Racing Kinetic Scan е перфектната комбинация от стил, безопасност и комфорт. С DOT и ECE одобрение, каската гарантира първокласна защита за ездачите. Нейната издръжлива, но лека полимерна обвивка и EPS подплата с двойна плътност, осигуряват максимална безопасност, без да тежат. Персонализираната гумена облицовка с интегриран предпазител за носа предлага допълнителна защита, като същевременно подобрява цялостния вид на каската. Свалящата се и миеща се удобна подплата и подложки за бузи са проектирани да абсорбират потта, като същевременно осигуряват вентилация, осигурявайки комфортно пътуване.

Мото екипировка за възрастни

И тъй като говорим за каски, не може да не споменем една от най-добрите каски за възрастни (FLY Racing Kinetic Menace в цвят Matte Grey/Hi-Vis) и да преминем към екипировката за по-големите любители на мотокроса и ендурото.

Основните характеристики на каската FLY Racing Kinetic Menace са:

  • безопасност, комфорт и стил
  • DOT и ECE одобрение за надеждна защита
  • издръжливата и лека полимерна обвивка с EPS облицовка с двойна плътност за абсорбиране на удара
  • Гумена облицовка с интегриран предпазител за носа добавя допълнителна защита
  • Три черупки и четири EPS размера
  • Система True Functional Ventilation, която осигурява оптимален въздушен поток, докато подвижната и миеща се подплата се поддържа чиста
  • В комплект със сменяем мундщук с висок поток и мека чанта за каска от полар


Но какво да съчетаем със специалната защита за глава?

Блузата за мотокрос Kryptec S.E. Jersey е с удобна, разтеглива яка без етикети и прибрани къси еластични маншети на ръкавите. На издръжливата 100% полиестерна материя се дължи и лекотата на блузата - 270 грама общо. Освен лекота и свобода, тя дава и удобно прилягане. А удължената опашка на гърба помага джърсито да е прибрано по тялото.

Друго подходящо предложение е универсалната мотокрос блуза FLY Racing Universal Jersey в цветове Black/White. Тя отговаря на името си и е създадена, за да се съчетае с всеки панталон за мотокрос. Затова джърсито Universal е идеалното решение за изчистен вид и различни стилови комбинации.

Преминавайки към бричовете, обръщаме внимание на вече спомената серия FLY Racing F-16. Панталоните от серията дават комфорт и издръжливост. Мрежестата подплата охлажда по време на каране, докато многопосочните еластични ленти осигуряват гъвкавост. С нископрофилни еластични маншети и 600D полиестерна конструкция, тези мотокрос панталони предлагат изключителна издръжливост. Основният цип YKK и меките защитни гумени детайли добавят функционалност и въздушен поток.

Ергономично оформеното коляно побира повечето предпазители, а затварянето и коланът на кръста позволяват да бъдат регулирани за максимално удобство. Със стандартна кройка, която не е прекалено стегната или разхлабена, панталоните F-16 осигуряват перфектния баланс между комфорт и ефективност.

Остава да обърнем внимание и на една от най-важните части от екипа – а именно ръкавиците. Гамата ръкавици на FLY Racing предлага идеален баланс между производителност, надеждност и достъпност. Ръкавиците Fly Racing се отличават с минималистичен дизайн, с достатъчна защита в ключовите зони на удар и протриване, без да се прави компромис с усещането на машината. С доказана репутация и качество на трасето, ръкавиците от FLY Racing са задължителен елемент в мотокрос екипировката на младежи и на възрастни.

Ако искате да разгледате и изпробвате моделите, за които ви разказахме, може да ги намерите в шоурума на Мотопойнт в София, Дружба 2, бул. Цветан Лазаров 92 или в онлайн магазина им. Може да получите повече информация за FLY Racing на +359 892 922 922.