Дни след финала на най-известното мото изложение – EICMA 2023 в Милано, Италия, последва специална премиера от японските каски за мотор Arai – лимитираната серия RX-7V EVO Isle of Man TT 2024. Разказваме ви малко повече за най-новия дизайн и неговата символика по-долу.

Състезанието Isle of Man на Остров Ман се развива и става по-добро с всяка изминала година. Спектакълът по мотоциклетизъм, провеждан по реални пътища с обща дължина от 37,73 мили, привлича състезатели и фенове от цял свят.

Това е събитие, което в продължение на десетилетия е вкоренено в ДНК-то на Arai. Много от състезателите в TT носят каски Arai, поради предлаганите от марката характеристики в областта на предпазването и комфорта при високи скорости. А Arai, от своя страна, полагат големи усилия да подкрепят всички състезатели с обслужване и резервни части.

Обновеният стил на пистите се оказва отлично вдъхновение за новия вълнуващ дизайн от Алдо Друди – дизайнерът на специални графики за Arai. Новият облик на лимитираното издание включва стилни цветни състезателни ленти, основния компонент от три крака, обединени от 'двойно' TT лого отстрани, деликатен мотив на шахматния флаг и надпис „Ellan Vannin“ (остров Ман на мански) поставен отдолу.

Освен впечатляващия нов дизайн, от Arai винаги се опитват да открият нещо, което могат да подобрят отвъд външния облик. Техен основен приоритет е неуморното търсене на още по-добра защита. Точно затова продължават да развиват максималното предпазването на главата, правейки подобрения там, където е възможно, надграждайки седемдесетгодишната си история.

Така новата каска, посветена на Isle of Man, се сдобива с по-кръгъл, по-здрав и по-гладък външен корпус, който се отличава с Glancing Off технология.

Акихито Арай - изпълнителният директор на Arai Helmet (Europe) B.V. споделя по време на представянето на каската:

"Уау. Това винаги е специален момент за всички нас в Arai Helmet, а лимитираната серия 2024 RX-7V EVO IoM TT е напълно удивителна. Drudi Performance се е проявил изключително и е създал нещо толкова свежо, но с всички елементи на дизайна, които феновете и колекционерите очакват. Нямахме представа, когато започнахме преди 15 години, колко важни биха станали специалните каски за TT всяка година, за толкова много хора. Всичко, което мога да кажа сега е - нека дойде следващата година TT!"

За нас също остава да се наслаждаваме на новия дизайн и да очакваме появата му в шоурума на официалния представител на Arai за България – Мото пойнт в гр. София, ж.к. Дружба 2, бул. Проф. Цветан Лазаров 92.