LIQUI MOLY влиза в Световния шампионат по мотокрос на FIM (MXGP). От следващия сезон германският специалист по масла и добавки ще бъде изключителен партньор за смазочните материали за тази серия, както и за FIM Motocross of Nations (MXoN) и FIM Snowcross World Championship (SNX). „И технологиите, и състезателите по мотокрос могат да разчитат на нас и извън пътя“, казва Питър Бауман, маркетинг директор в LIQUI MOLY.

Компанията предлага широка гама от химикали за двуколесни машини: от моторни масла до трансмисионни масла, масла за вилки, добавки, греси, сервизни спрейове и почистващи продукти до спирачни течности, масла за вериги и продукти за грижа за кожата. Общо има над 100 продукта специално за мотоциклети, включително някои разработки, специално за ендуро сектора.

„Това прави LIQUI MOLY силен партньор, който също така ще ни осигури важна технологична подкрепа“, казва Дейвид Луонго, главен изпълнителен директор на Infront Moto Racing, който отговаря за популяризирането на състезателната серия по мотокрос. „Очакваме с нетърпение да се възползваме от опита на този специалист по петрола.“

LIQUI MOLY ще бъде и главен спонсор на състезанията MXGP в Германия. "Феновете на мотоциклети вече ни познават от MotoGP, където сме официален доставчик на масло за всички отбори в Moto2 и Moto3 от много години. Феновете на ендуро също знаят кои сме от сътрудничеството ни с Betamotors", казва Петер Бауман. „Показвайки нашия ангажимент към MXGP, MXoN и SNX, ние искаме да се насочим конкретно към офроуд сектора и да ги накараме да се интересуват от нашите продукти, изработени по поръчка.

LIQUI MOLY не само непрекъснато разширява гамата си от мотоциклети през последните години. Продажбите също са се увеличили повече в този сегмент, отколкото общите продажби на компанията. „Тази година ще генерираме три пъти по-голям оборот, отколкото преди пет години“, казва Петер Бауман. „Това показва, че все повече мотористи са убедени в нашето качество.”