Benelli празнува първите си 110 години и се готви да отпразнува това историческо събитие, представяйки своето ново лого за юбилея, създадено от Benelli Style Center, сърцето на компанията в Пезаро. Новото лого представлява връзката между миналото и настоящето, обединени в един от най-разпознаваемите елементи на марката Benelli – Лъвът. Символ, който стои гордо и на това лого, визуализирайки погледът към бъдещето.

Новото лого ще присъства на поредица от инициативи и събития, организирани от Casa del Leoncino за честване на бележитата годишнина, която ще бъде концентрирана най-вече в музея Officine Benelli, историческата памет на компанията, базирана в Пезаро, където над 200 мотоциклета Benelli и MotoBì са изложени. Кулминацията на тържествата ще бъде през „Седмицата на Бенели 2021“, която ще се проведе в Пезаро от 13 до 19 септември. Събитието, организирано от Registro Storico Benelli и Moto Club Tonino Benelli, със съдействието на Benelli, привлича хиляди ентусиасти от цял свят всяка година и тази година, по случай 110-ия рожден ден на компанията. Много скоро ще бъдат разкрити още новини и изненади свързани с годишнината.

„Наистина сме горди да отпразнуваме нашите първи 110 години история - обяснява Ян Хаймей, изпълнителен директор на Benelli QJ – „История, формирана от ценности, мечти и чувство за интуиция, както и от хората със своите идеи, талант и гений. История с голяма гордост, но също така със силно чувство на отговорност и отдаденост, които продължаваме с огромна доза страст да следваме ден след ден.

„Бенели е на 110 години и за нас е истинска чест, че можем да отпразнуваме този исторически етап заедно с всички фенове на марката.“ - казва Паоло Маркинели, президент на Registro Storico Benelli – „Използваме възможността да поканим всички в Пезаро през септември, за да отпразнуваме тази 110-годишнина".