Лимузината Kymco Agility 300i

 

Общо представяне

 

Когато говорим за „азиатските тигри“ в мотоциклетизма, то на челни позиции извън „Голямата японска четворка“ несъмнено е марката Kymco. Стъпка по стъпка скутерите Kymco разширява своята активност в различни сегменти – от градската мобилност до електрическата, от спорта до туристическите и ATV машини. Тайванският производител е доста добре познат и в Европа. В най-големия пазар на Стария континент – Италия, Kymco е на челните позиции по продажби на скутери.

Една от категориите, в които се цели компанията са средноразмерните скутери. Именно от тях е новият модел за 2020 г. е Agility 300i ABS, тази пролет пристигна у нас и вече се продава в шоурума ни - гр. София, ж.к. Дружба 2, бул. “Проф. Цветан Лазаров“ 92.

Самата дума Agility означава ловкост, подвижност, бързина… Скутерът с това име – новият Kymco Agility 300i ABS 2020, напълно отговаря на името си. Това е лимузината на тайванските скутери, царят на градската и крайградската мобилност. Той е най-напетият и представителен член на голямото семейството на Agility. След успеха, постигнат от Kymco в сегментите 50, 125 и 150 куб. см, бе редно Agility да надуе мускули.

И го стори по перфектен начин.

 

Защо си заслужава?

 

Двете силни страни на машината са маневреност, лекота на управление и мощ. Agility 300i ABS е невероятен помощник на съвременните хора. Те често попадат в капана на задръстването, на претоварените условия на движение, независимо дали са на магистрала или по градските улици и булеварди.

Затова Agility стана по-мощен и технологичен, като навлезе в сегмента на 300 куб. см. Двигателят е 276-кубиков, едноцилиндров с течно охлаждане и отговаря на Euro 4. Мощността му е 23,1 к.с., а максималният въртящия момент е 22,5 Нм. Това е двигател, който доставя достатъчно мощ и въртящ момент в голям оборотен диапазон. Затова скутерът спокойно може да се използва и за по-дълги пътувания. Не само от един, а дори от двама души.

Рамата е тръбна стоманена решетка. Наследена е от серията KYMCO Downtown. Предното телескопично окачване и задното с двойни пружини са комбинирани със стъпаловидно регулируеми на 5 степени амортисьори. Те се представят отлично и стабилно при високи скорости. Дори да не се движи по асфалтови улици и булеварди, а по павета или калдаръм, като в стария Пловдив например, Agility 300i  дава стабилност и сигурност на ездача си.

Междуосието от 1550 мм гарантира не само сигурност и прецизност при управление. То дава достатъчно широко място за краката на водача. Това пък гарантира лукс и удобство при пътуването. Agility 300i е с голяма 16-цолова алуминиева джанта отпред и 14-цолова – отзад.

Комфортът се допълва от Full LED осветление - фарове, задни светлини и мигачи. Затова той е подходящ за всички видове пътища, независимо дали ще бъде по магистрала или в градски  условия. Инженерите специално са проектирали огромно място за съхранение на багаж под седалка. Той е със стил на долната предна и горна задна част. Така се побират две full-face каски. Багажникът с голям капацитет значително повишава удобството на скутера.

Agility 300i ABS е серийно с информационно-навигационната технологията Noodoe. Тя дава възможност за свързване на скутера със смартфон. Noodoe Navigation е създаден, за да съкрати пътуването и да дава на водача актуална информация. При свързването със смартфон, водачът може да го синхронизира с WhatsApp, Facebook и друга информация. Става дума за бензиностанциите, времето и наличието на завои. Noodoe Navigation е комбиниран с интелигентното табло Noodoe, което насочва ездачите точно и бързо само с едно натискане на бутон. Така се пестят и време, и пари.

Спирачната система е оборудвана с двуканален ABS и използва дискови спирачки на двете колела. Скутерът е оборудван със система за безключово запалване Keyless. Kymco предлага новия Agility 300i ABS 2020 в два цвята, като също се предлагат и някои аксесоари, като предно стъкло и куфар с вместимост 47 литра.