MV AGUSTA обединява усилията си с легендата в мотоспорта Alpine за SUPERVELOCE LIMITED EDITION, вдъхновено от Alpine A110

 

MV Agusta обединява усилията си с Alpine – емблематичния френски производител на състезателни и спортни автомобили, за проектирането и производството на мотоциклет, лимитирана серия от 110 броя, вдъхновен от Alpine A110. Superveloce беше естествения избор за този проект, тъй като перфектно въплъщава духа на A110, споделяйки една и съща вечна елегантност, предлагайки уникални емоции при каране по всеки път.

Сътрудничеството се основава на общата страст на феновете на MV Agusta и Alpine към спиращ дъха дизайн и красиво проектирани модели. И двете компании споделят славна история в конкуренцията и стремеж да създадат неповторими емоции за своите клиенти чрез иновативни, ориентирани към бъдещето решения, като все пак остават верни на своите корени.

Superveloce Alpine ще се отличава със запазената си марка от вграден 3-цилиндров двигател на MV Agusta със 147 к.с. при 13 000 об/мин, с максимална скорост над 240 км/ч и ще се предлага с множество специални аксесоари. Графичният дизайн, детайлите и аксесоарите ще носят безпогрешната марка на Alpine. Подобно на иконата за спортен автомобил, Superveloce Alpine ще осигури първокласна производителност, но остава пъргав и лесен за каране.

Monaco Design Studio, дизайнерското подразделение на MV Agusta за производство на ексклузивни модели по поръчка, беше включено в проекта от самото начало и работеше в тесен контакт със своите колеги в Alpine. Резултатът е зашеметяващ мотор, перфектен синтез между двете марки, но създал собствена идентичност. Синята ливрея на Superveloce Alpine съвпада точно с тази на настоящия A110. Повдигнатите лога „A“ на обтекателите също напомнят на оригиналните детайли A110, както и на черните седалки Alcantara със сини шевове и черните джанти, обработени с CHC. За да отбележат сътрудничеството между двете марки, френското и италианското знаме са гордо изложени от двете страни на предния калник.

Тимур Сардаров, главен изпълнителен директор на MV Agusta Motor S.p.A., каза: „Много клиенти от регионите на Alpine също са големи фенове на MV Agusta и обратно. Superveloce Alpine в идеалния случай ще сближи двата свята, с невероятно полезно взаимодействие по отношение на дизайн, личност и стил. Очакваме с нетърпение това сътрудничество с една от най-възхищаваните марки в историята на автомобилния спорт и сме уверени, че това ново, превъзходно ограничено издание ще бъде посрещнато с ентусиазъм от мотористите и феновете на автомобилния спорт по целия свят.“

Патрик Маринов, управляващ директор на Alpine, добави: „MV Agusta е символ на италианското майсторство и съвършенство, които правят мотоциклетите като никой друг. Двете ни марки се движат от една и съща страст за създаване на красиво проектирани продукти и уникални емоции за нашите клиенти. Superveloce Alpine е чудесен дизайн и технология, които не правят компромис с производителността и удоволствието от ездата."

Superveloce Alpine ще се разпространява чрез дилърската мрежа на MV Agusta. В цената ще бъде включен Racing Kit. На българския пазар официален представител е компанията „Сенакс“ ООД.

 

Повече за SUPERVELOCE ALPINE

 

Технически спецификации:

Двигател: 798 кубиков редови 3-цилиндров - Euro 5

Мощност: 147 к.с. при 13.000 об/мин

Максимална скорост: 240 км/ч

Сухо тегло: 173 кг

Степен на компресия: 13,3: 1

Детайли:

Цвят: Алпийско синьо/Ago сребро

Почистен алуминиев стикер на волана с 001 до 110 прогресивен номер

Метално, матово шаси с avio сива решетка

Странични детайли, боядисани в матово сребърно и едностранно люлеещо се рамо

Ексклузивно съдържание:

Табло за управление TFT 5 ”цветен дисплей

Cruise контрол

Launch контрол

Bluetooth

GPS

Приложение MV Ride за огледално отразяване на навигация, управляван от приложение двигател, настройка на помощни средства за ездач

Mobisat тракер

Карбонови компоненти:

Предпазител на веригата Sup/Low

Капаци за въздуховоди

Преден/Заден калник

Леви и десни ръчки

Комплект за състезателни цели:

Генерация Arrow racing 3

Спортно ECU

CNC капачка за гориво с кожена каишка и Alpine лого

Капак на задната седалка

Покривало

Лимитирана серия

mv-agusta-superveloce-alpine-details

Относно MV Agusta Motor S.p.A. и Alpine

MV Agusta:

MV Agusta е един от водещите световни производители на мотоциклети. Базиран във Варезе, Северна Италия, компанията изработва легендарни двуколесни, получени от състезателни писти. Емблематичен дизайн и водещо в класа изпълнение чрез съвременни технологии и материали карат мотоциклетите MV Agusta да се възхищават по целия свят и да се празнуват като уникални произведения на мотоциклетното изкуство. От 1945 г. насам марката се е превърнала в отправна точка в индустрията, спечелвайки 37 титли от Световни титли. Рекорд, който все още е неоспорим. www.mvagusta.com

Alpine:

Alpine е основана през 1955 г. от Жан Ределе, млад мъж, запален по автомобилния спорт. Името става легендарно, когато Alpine A110 ‘Berlinette’ спечели ралито Монте Карло през 1971 и 1973 година. Днес Alpine се завръща с новия A110, спортен автомобил, верен на непреходните принципи на Alpine за компактност, лекота и пъргавина, с едно обещание: удоволствие от шофирането.