Kymco People S150 ABS

 

Най-оборудваният в малките кубатури

 

Когато стане дума за бестселъри на Kymco, то сред тях неизменен лидер е скутерът от семейство People. Определено най-търсените от този модел са People S150 ABS. Това е машина, извоювала си силни позиции в градската мобилност в много страни по света. Естествено, People S150 е най-популярен в Азия и Европа.

За 2020-та моделна година малкия по обем People S150 ABS идва с много големи амбиции.  Той вече е на българския пазар, в шоурума ни - гр. София, ж.к. Дружба 2, бул. “Проф. Цветан Лазаров“ 92. Машината пристигна само броени месеци след световната си премиера.

При представянето на скутера на EICMA в Милано в края на 2019 г. шефът на Kymco Ален Ко изтъкна, че това е най-оборудваният и безопасен скутер при малките кубатури на пазара. Още в Милано той впечатли със съществените високотехнологични промени.

Това никак не е случайно.

People е един от най-емблематичните скутери на Kymco. За първи път бе представен през 1999 г.  и постигна светкавичен успех, особено в Европа, където се утвърди като идеалното превозно средство в града. И от тогава е сред флагманите на градската мобилност.

 

Новият People S150 надгражда върху успеха на модела

 

Причината е, че машината е с водещи в класа характеристики. Елегантният стил, практичните функции, допълнителната безопасност и по-доброто представяне дават увереност при всекидневното му използване. People S150 е проектиран да отговори на нуждите на бизнес професионалиста. Скутерът се отличава с удобна позиция за каране, ниска стъпка за краката, пълна защита от вятър и много място за съхранение на различни вещи.

People S150 ABS е с най-новия двигател на Kymco - G5 Eco. Моторът е с обем 150 куб. см, с четири клапана на цилиндъра, максимална мощност 10,3 кВт (14 к.с.) при 8500 об./мин. Новият двигател осигурява плавно и линейно отдаване на мощност в целия си оборотен диапазон.  Това го прави идеален за пътувания в града.

Има редица допълнителни подобрения. Инженерите направиха промени в рамката. Тя е с висока твърдост, което дава до по-добри характеристики на работа.  Управлението е значително подобрено. Добавена бе хоризонтална опора на двигателя за допълнителна стабилност при по-високи скорости.

Има и по-добро разпределение на теглото. Инженерите изнесоха повече тегло напред, за да се подобри стабилността на движение. Това стана чрез изтегляне на акумулаторната батерия и резервоара за гориво напред към предната част на скутера.

Сега People S150 има по-къса база. Така се увеличава гъвкавостта на колелата и помага на управлението при движение в градския трафик. Приятното пътуване е подсигурено с голямо предно ветрово стъкло. Предпазителите на ръкохватките са стандартно оборудване, за да направи всяко пътуване удобно.

Новият People има пълен набор от LED светлини. Те не само придават отличителен чар и модерен дизайн на скутера. Предимствата им са повишената яркост и по-ниската консумация на енергия от традиционното осветление.  Предната светлина на фара има изключително широко покритие. Това осигурява отлична видимост през нощта.

Практична е кутията за ръкавици или други вещи. Добавен бе и USB порт за зареждане на телефон и др. Отделението за съхранение на под седалката е достатъчно голямо за отворен шлем и други аксесоари. Задният твърд куфар вече е стандартен.

Традиционната телескопична вилка отпред и двойния заден амортисьор с предварително регулиране на натоварването гарантира сигурно и превъзходно каране, дори и с двама души.

Спирачките са подобрени, както си личи и от името - Bosch ABS система. Тя е най-надеждната и бързодействаща на пазара. People S е със системата  9.1M ABS на Bosch. Това е най-леката антиблокираща спирачна система в индустрията – тежи само 0,7 кг.