RST е една от най-разпознаваемите марки в целия мото свят. Облеклата и аксесоарите на английската компания са предпочитани не само от нас - редовите мотоциклетисти но и от много състезатели. Зад всеки успех обаче се крие... Споко - този път не е жена. Та, зад всеки успех се крие интересна история.

Историята зад бранда

При RST тя започва през 1988 г. - Джони Таурс (Jonny Towers) основава компанията Rhino, която първоначално предлага гама от мото ръкавици. На тринадесетата година - през 2001-ва, Джони Таурс прави еволюционна (или пък революционна ) бизнес стъпка. Разширява спектъра от предлаганите мото продукти и дава старт на първата си колекция от спортни кожени и текстилни мото облекла. А, и още нещо - преименува компанията в RST (Rhino Sport Technology).

Само две години по-късно - през 2003 г., инвестицията започва да се отплаща. Карл Харис (Karl Harris), с RST-екипировка и c Honda CBR600RR, печели British Supersport Championship. Андрю Пит (Andrew Pitt) издига марката на следващо - вече световно, ниво. През 2008 г., на World Supersport Championship, Пит, с екип на
качествената британска марка, става световен шампион.

През 2014 г. компанията прави още едно (съвсем логично) надграждане. В графство Дербишир (Derbyshire), Централна Англия построява първата си производствена мощност, ориентирана към мото екипировка за състезатели. Тази мощност бързо се разраства и днес вече е фабрика, в която се произвеждат не само състезателни мото облекла, но и цялата гама от кожени RST-облекла. За локацията на фабриката от компанията казват: "Около нас са най-страхотните пътища и някои от най-добрите трасета на света. Вероятно имаме и най-разнообразния климат, който можете да си представите. Всичко това ни дава изключителната възможност по най-прецизния начин да тестваме продуктите си. И чак тогава да ги пуснем на пазара."

Партньорството с Isle of Man TT

През 2013 г. RST става официален партньор за безопасност на първия Classic TT. Следващата стъпка идва през 2015 г., когато компанията вече e Official Safety Partner на цялото емблематично и легендарно състезание Isle of Man TT. Освен това, става спонсор на RST Super Bike - състезанието, с което традиционно се открива ТТ. И да - постижението е историческо! Защото това е признание за качеството, авангардността, дизайна и безопасността на RST екипировката.

Преди три години - през есента на 2020 г., компанията, съвместно с In&motion, пусна на пазара първата си гама Airbag-продукти. Те "покриват" всички и всякакви стилове на мото каране, а облеклата, оборудвани с въздушна възглавница, вече са достъпни за всеки.

RST в България

Официален представител на марката за България е Мото Пойнт. От изключително доброто бизнес струдничество между българската и английската компания през 2020 г. се "ражда" специален екип за Европейския шампионат на СуперМото (Долна Митрополия, в памет на Димитър Калчев).

"RST е марка за всеки. Ние се стремим към високо качество, достъпност и надеждност всеки ден." В това послание на компанията ще намерим нужното за всеки мотоциклетист - без значение състезател ли е или пък не. Защото мото екипировката RST ще надмине очакванията ни - и като цена, и като качество.

Цялата гама продукти на марката може да бъде разгледана и изпробвана в шоурума на официалния им представител Мото пойнт. Той се намира в гр. София, ж.к. Дружба 2, бул. Проф. Цветан Лазаров 92 и е отворен всеки делник от 9ч до 18ч и в събота от 10ч до 16ч.